NieuwsBlogDo’s en don’ts van een wervingsvideo 🎯

Do’s en don’ts van een wervingsvideo 🎯

Een wervingsvideo kan een krachtig hulpmiddel zijn om geschikte kandidaten te werven. In deze video kun je potentiële kandidaten laten zien wat jouw bedrijf doet en wat jullie bedrijfscultuur is. Het maken van een goede wervingsvideo is echter niet eenvoudig en er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. In deze post delen we de do’s en don’ts van een wervingsvideo video.

Do’s:

  1. Zorg voor een goede voorbereiding: voordat je begint met het maken van de video, moet je een duidelijk beeld hebben van wat u wilt communiceren. Maak een storyboard en schrijf het script voordat je begint met opnemen.
  2. Maak de video persoonlijk: laat zien wie uw bedrijf is en wat jullie bedrijfscultuur is. Laat je medewerkers aan het woord en laat ze vertellen waarom ze bij jouw bedrijf werken.
  3. Houd het kort: de meeste mensen hebben weinig geduld en willen niet te lang naar een video kijken. Probeer je boodschap over te brengen in twee tot drie minuten.
  4. Zorg voor goede kwaliteit: een slechte kwaliteit video kan ervoor zorgen dat potentiële kandidaten afhaken. Zorg daarom voor een goede belichting, geluidskwaliteit en camerawerk.
  5. Promoot de video: als je eenmaal een goede video hebt gemaakt, is het belangrijk om deze te promoten. Plaats de video op je website en deel deze via sociale media en vacaturesites.

Don’ts:

  1. Maak geen video zonder doel: het is belangrijk om een duidelijk doel te hebben voor de video. Als je niet weet wat je wilt communiceren, zal de video niet effectief zijn.
  2. Gebruik geen stockbeelden: stockbeelden kunnen er onpersoonlijk uitzien en geven geen goed beeld van jouw bedrijf.
  3. Praat niet alleen over jouw bedrijf: het is belangrijk om de behoeften van potentiële kandidaten te begrijpen en hierop in te spelen. Praat daarom niet alleen over je bedrijf, maar ook over de voordelen van werken bij jouw bedrijf.
  4. Maak het niet te lang: zoals eerder genoemd, hebben de meeste mensen weinig geduld. Houd de video kort en krachtig.
  5. Vergeet niet om te meten: het is belangrijk om het succes van de video te meten. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics om het aantal views en het aantal sollicitaties te meten.

Een wervingsvideo kan een krachtig middel zijn om geschikte kandidaten te werven. Door rekening te houden met de do’s en don’ts, kun je ervoor zorgen dat uw video effectief is en je bedrijf in een positief daglicht stelt. Vergeet niet om de video te promoten en het succes te meten, zodat je kunt zien of de video zijn vruchten afwerpt.

Wil je graag persoonlijk advies over het maken van een wervingscampagne? Ook dan is DomeinWerkt jouw samenwerkingspartner voor het maken van een verpletterende video. Klik hier om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking.

Met DomeinWerkt focus ik me op het bieden van strategische recruitmentoplossingen voor de corporate en overheidssector. Mijn diensten, waaronder Recruitment as a Service (RaaS) en implementatiebegeleiding, zijn ontworpen om recruitmentprocessen efficiënter en duurzamer te maken. Daarnaast deel ik graag boeiende verhalen en inzichten over actuele thema's in de arbeidsmarkt en de nieuwste ontwikkelingen binnen HR.


Heeft u een uitdaging in gedachten?

© 2023 Alle rechten voorbehouden · KVK: 88873285 · www.domein-werkt.nl

DomeinWerkt Zwolle