Mensen verbinden aan uw organisatie? Kies voor talentontwikkeling!

Waarom zou het van vitaal belang zijn om binnen uw organisatie te kiezen voor
talentontwikkeling? Herkent u de situatie dat uw veel investeert in het
aantrekken van nieuwe mensen, maar dat het verloop hoog blijft?
En vraagt u
zich af wat u hier nu eens structureel aan zou kunnen doen? Kies voor de drie stappen van talentontwikkeling!

Duurzaam talent verbinden

Allereerst begin met een heldere visie op het bieden van kansen om door te ontwikkelen binnen uw organisatie. Talentvolle mensen zoeken namelijk altijd naar een organisatie die basis biedt om hun talent door te kunnen ontwikkelen. Als een organisatie hier actief de mogelijkheden voor biedt, dan zien mensen hun
werkplek tevens als een leerplek om verder te komen in hun werk en hun leven. Dit zorgt ervoor dat mensen niet in een sleur geraken of hun heil ergens anders gaan zoeken om wel door te kunnen ontwikkelen, maar in de verschillende fases van hun leven zich verbonden weten met de organisatie.

Bij een evenement- en fondsenwervingsbureau waar ik in de leiding zat, werd er op dit punt sterk ingezet met als resultaat dat wij de stabiele factor waren ten opzichte van afdelingen in de andere regio’s. Het duurzaam verbinden door de krachtige werking van talent vormen, ontwikkelen bege(leiden) wierp hier z’n vruchten af. 

Maak toekomstige ambassadeurs

Als mensen duurzaam verbinding ervaren bij een organisatie en hun talent er kunnen ontwikkelen, dan is de kans groot dat ze zich ook ambassadeur voelen van uw organisatie. Ambassadeur zijn van een organisatie houdt in dat mensen binnen hun werk en buiten in hun privé zich willen associëren met uw organisatie. In de privésfeer is de beste reclame voor uw organisatie de mond-tot-mond reclame. Binnen uw organisatie zijn ambassadeurs een motiverende factor voor het duurzaam verbinden van het huidige bestand. Daarnaast zijn ze uitnodigend voor het aantrekken van nieuwe mensen.

Onlangs kwam ik bij een ambachtelijk broodjeshuis een medewerker tegen die van klant medewerker was geworden en die dit met veel enthousiasme met mij deelde. Hij heeft nu op zijn beurt een wervende werking op nieuwe potentiële medewerkers. Het toppunt van ambassadeurschap!

Talentontwikkeling is organisatie innovatie

Talentontwikkeling is het aanboren van de waarde van mensen. Kortom door het talent van uw mensen te ontwikkelen, ontwikkelt u de waarde van uw organisatie. Uw mensen verdiepen, vernieuwen en verbreden hun talent en daarmee hun bijdrage aan de behoeftes en doelstellingen van uw organisatie. Zo boort u de potentie aan om ook nieuwe uitdagingen aan te kunnen met uw huidige organisatie. Een ploeg innovatieve mensen maken uw organisatie levensloopbestendig en dus duurzaam.

In mijn bestuursfunctie in de politiek en in mijn functie als organisatieadviseur bij mijn laatste werkgever is er speciaal voor mij een nieuwe functie in het leven geroepen om vandaaruit mij te laten helpen om de organisatie te innoveren. Mijn talentontwikkeling werd ingezet met, door en voor de ontwikkeling van de organisatie. We gingen samen vooruit!

Maak kennis met Recruitment as a Service (RaaS)

Ons RaaS-abonnement neemt de complexiteit van recruitment uit handen en zorgt voor een gestroomlijnd en effectief wervingsproces. Met een initiële beoordeling van uw huidige strategie, een op maat gemaakt plan, en voortdurende ondersteuning, zorgen wij ervoor dat uw bedrijf altijd toegang heeft tot topkandidaten.

Bij DomeinWerkt optimaliseren we uw organisatie met gerichte werving en strategisch advies. Onze expertise in recruitment en talentacquisitie biedt u op maat gemaakte oplossingen.

Media

Copyright © 2024 DomeinWerkt | Werving & Advies.  Alle rechten voorbehouden.